Tapahtumat - Jäsentilaisuudet

Osaava Kymenlaakso 2030 -Tulevaisuusverstas. Verkkototeutus 16.9.

Osaava Kymenlaakso 2030 - Tulevaisuusverstas

Tilaisuus toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä, pääasiassa Zoom-ympäristössä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tilaisuutta.
Ilmoittaudu ajoissa. Ilmoittautumisen voi perua.

-----------------------------------------------------

Tulevaisuusverstaan tavoitteena on hakea keinoja, miten vastata tuleviin osaamis- ja rekrytointitarpeisiin työnantajien ja oppilaitosten yhteistyöllä. Tapahtumassa edistetään työelämän ja oppilaitosten vuoropuhelua sekä huomioidaan nuorten näkökulma.

Tänä vuonna tulevaisuusverstaassa huomioidaan erityisesti työnhakijaymmärrys. Paikalle on kutsuttu nuoria opiskelijoita, ja tilaisuudessa esiintyy millenniaaleja. Millenniaalien sukupolvi muodostaa 2020-luvulla jo puolet työvoimasta. Työnantajat voivat tutustua heidän arvo- ja ajatusmaailmaansa työryhmätyöskentelyn lomassa.

Tulevaisuusverstaassa työskennellään vaiheistettuna osallistavin menetelmin. Verstaassa julkistetaan myös Kymenlaakson TTT-ennakointimallin esittelevä kirja.

Tapahtumaan on kutsuttu yritysten ja muiden työnantajien sekä oppilaitosten edustajia sekä näiden sidosryhmien edustajia.

Lämpimästi tervetuloa!

12.30-12.40

TERVETULOA

Toimitusjohtaja Martti Husu, ohjausryhmän vpj.

12.40-13.00

TULEVAISUUSVERSTAAN ALOITUSPUHEENVUORO

Kansanedustaja Ville Kaunisto, Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta

13.00-13.30

TIETOISKUT

Projektipäällikkö Yrjö Myllylä, Etiäinen-hanke, Xamk

TKI-asiantuntija Tuija Vänttinen, Etiäinen-hanke, Xamk

13.30-15.30

TULEVAISUUSVERSTASOSUUS

Palvelumuotoilija (yamk) Kati Viljakainen, Aii Corporation Oy

Kahvittelu työskentelyn lomassa

15.30-16.00

LOPPUKESKUSTELU, SUOSITUKSET JA JATKOTOIMENPITEET

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk, rehtori Heikki Saastamoinen

Kymenlaakson liitto, aluekehitysjohtaja Jussi Lehtinen

Kymen Yrittäjät, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen, Elementit-E Oy toimitusjohtaja

Kymenlaakson kauppakamari, toimitusjohtaja Marika Kirjavainen

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Etiäinen koulutustarpeiden ennakointi –hankkeen kumppanien Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Kouvolan seudun ammattiopiston, Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston ja Aikuiskoulutus Taitajan kanssa sekä Kymen Yrittäjien kanssa. Etiäinen koulutustarpeiden ennakointi –hankkeen päärahoittaja on Hämeen ELY-keskus/ESR.

Lisätietoja tapahtumasta ja toteutuksesta tämän linkin takaa.
Ohjelma pdf-muodossa tästä.

Ilmoittautuminen 10.9.2020 mennessä.
Ilmoittaudu ajoissa. Ilmoittautumisen voi perua.
Linkissä voit myös valita erityisen toimialarypäsryhmän tai muun teemaryhmän, johon haluaisit verstaassa erityisesti osallistua.

Tilaisuus on maksuton.

16.9.2020 12:30 - 16.9.2020 16:00 10.9.2020 16:00

Tulevaisuusverstas tuottaa tietoa yrityksille ja oppilaitoksille

Viime elokuussa Osaava Kymenlaakso 2030 -tulevaisuusverstas toteutettiin Ekamin Koteko-kampuksella. Verstas kokosi yhteen yli 100 yritysten ja muiden työnantajien, oppilaitosten ja sidosryhmien edustajaa.

Verstaan pohjalta dosentti Jari Kaivo-oja koosti yhteenveto- ja analyysraportin.

Raportin mukaan jatkotoimenpiteissä

·       Korostuu etenkin Kymenlaakson ja sen työnantajien maineenhallinta ja viestintä osaavan työvoiman saamiseksi Kymenlaaksoon.

Tässä edellytyksenä

·       Alueen työnantajien, oppilaitosten ja muiden toimijoiden yhteistyö ja yhteisen näkemyksen tuottaminen ja toteuttaminen.

Lisäksi kävi ilmi

·       Vahvat perinteiset vientiteollisuus- ja muut klusterit tarvitsevat työvoimaa muun muassa eläköityvien tilalle ja kärsivät usein vetovoimaisuuden puutetta.

·       Uudet nousevat ja kasvavat alat puolestaan tarvitsevat suhteessa enemmän kokeilu- ja muuta TKI-toimintaa.

·       Nuoret on pidettävä mukana toiminnan suunnittelussa, heidän ajattelutapansa ja motivaatiotekijät on tunnettava viestinnän ja koulutustoiminnan pohjaksi.

Lue lisää elokuun 2019 tulevaisuusverstaan tuloksista »