if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Muut ulkomaankaupan asiakirjat


MUUT ULKOMAANKAUPAN ASIAKIRJAT

Joissakin maissa vaaditaan asiakirjojen vahvistamista. Kauppakamareissa yleisimpiä vahvistettavia ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot sekä hinnastot ja kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat myös lukuisia erilaisia vientiin tarvittavia todistuksia, kuten Ata carnet-tulliasiakirja, suositukset vientiyrityksille, Full confidence -todistukset, Force majeure -todistukset ym. erityistodistukset.

Vahvistuksella voidaan todentaa tietyn asiakirjan sisältö ja olemassaolo vahvistushetkellä. Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on kauppakamarin harkinnan mukaan esitettävä sellaiset selvitykset, että kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.

VIENTIASIAKIRJAT.FI

– sähköinen asiointipalvelu ulkomaankaupan asiakirjoille

Yritys rekisteröityy käyttäjäksi palvelun etusivulla olevan lomakkeen kautta. Rekisteröityessä täytetään ja allekirjoitetaan valtuutusasiakirja. Valtuutusasiakirjalla yritys sitoutuu noudattamaan palvelun yleisiä käyttöehtoja ja kauppakamarin sääntöjä Euroopan unionin yleisestä alkuperätodistuksesta. Samalla yritys nimittää palveluun pääkäyttäjän, joka vastaa yrityksen muiden käyttäjien luonnista ja hallinnasta. Palvelun käyttöoikeus on aina henkilökohtainen, eikä sitä saa siirtää toiselle.

Akkreditoidut kauppakamarien toimihenkilöt käsittelevät asiakirjahakemukset palvelussa toimistoaikana. Palveluhinnasto on tallennettu sivustolle. Asiakas tulostaa kauppakamarin sähköisesti hyväksymän vahvistetut asiakirjat itse.

Vientiasiakirjat-palvelu on osoitteessa vientiasiakirjat.fi. Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Sivuilta löytyy myös käyttöohjeet hakemuksen täyttämiseen ja tulostamiseen.

ASIAKIRJOJEN VAHVISTAMINEN KAUPPAKAMARISSA

Ensisijaisesti tulee käyttää vientiasiakirjat.fi -sivustoa. Mikäli yrityksellä ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä vientiasiakirjat -palvelua, voi asiakirjat tulla leimauttamaan Kymenlaakson kauppakamarin toimistossa tai lähettää postitse tai sähköpostitse leimattavaksi (osoitetiedot alla). Kauppakamarille lähetetyt asiakirjat vahvistetaan manuaalisesti ja postitetaan asiakkaalle mahdollisimman pian. Postitettavista asiakirjoista peritään hinnaston mukaisen hinnan lisäksi toimitusmaksu 5 euroa.   

Lisätietoja

Kymenlaakson kauppakamari, Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
puh. 05 2296 100
kymichamber(at)kauppakamari.fi