Koulutukset - Muut koulutukset

Päästövähennyskoulutus yrityksille Haminassa 5.2. - Näin teet Ilmastositoumuksen

Yrityksestäsi hiilineutraali?

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen?

Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi?

Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin?

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä PÄÄSTÖVÄHENNYSKOULUTUKSEN HAMINASSA, jossa koulutetaan päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin.

Koulutuksesta hyötyvät erityisesti yritysjohto, tuotanto- ja ympäristövastaavat sekä yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5–15 vuoden etumatkan.

Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin laatiman Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.

Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Vastuullisuus ilmoitus A5vaaka 002Hamina

Koulutuspäivän ohjelma

Tilaisuuden avaus ja kauppakamarin puheenvuoro
•  Ilmastositoumuksen esittely

Esimerkkiyrityksen tarina

Johdanto yritysten ilmastopäästöihin – miksi vähentää päästöjä ja asettaa ilmastotavoitteita?
Päästölaskennan perusteet ja standardit
• GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
• Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
Päästötiedon raportointi
Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

Lounas

Työpajat
• päästöjen laskenta
• päästötiedon raportointi
• päästöjen vähentäminen ja hiilineutraalisuus
• päästöjen kompensointi

Työpajaosuuden purku ja keskustelu työn tuloksista

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Haminan Raatihuone

Raatihuoneentori 1, Hamina

Normaalihinta 690 € + alv

Jäsenhinta 590 € + alv

5.2.2020 10:00 - 5.2.2020 16:00 29.1.2020 16:00

Kauppakamarit lanseerasivat Ilmastositoumuksen

Tunnusta voi hakea yritys, joka sitoutuu tavoittelemaan hiilineutraaliutta 2035 mennessä

Koulutus yrityksille Haminassa 5.2.

Haminan Raatihuone

Raatihuoneentori 1, Hamina