Koulutukset

Päästövähennyskoulutus Helsinki 29.11.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.

Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Tutustu Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen.

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen. Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Kenelle:
Koulutus on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille. Koulutuksesta hyötyvät myös yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Asiantuntijat:
AFRYn hiilijalanjälkiasiantuntijat

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus

Kauppakamarin puheenvuoro
• Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille työkaluja vastuullisuustyöhön

Yrityspuheenvuoro
puhuja vahvistuu

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästölaskennan perusteet ja standardit
- GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
- Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
• Päästötiedon raportointi

12.15–13.00 Lounastauko

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
• Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
• Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

Päästöjen laskenta käytännössä
• Keskuskauppakamarin hiilijalanjälkilaskurin esittely

n. 14.00 Pienryhmätyöskentely
• Mahdollisuus keskustella oman yrityksen päästöistä, päästörajauksesta ja tilanteesta hiilijalanjälkiasiantuntijoiden kanssa

n. 15.00 Pienryhmätyöskentelyn yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Tilaisuus päättyy klo 16 mennessä.

Ilmoittautumiset 22.11.2022 mennessä.

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Keskuskauppakamarin kanssa.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Normaalihinta 690 € + alv 24 %

Jäsenhinta 590 € + alv 24 %

29.11.2022 10:00 - 29.11.2022 16:00 23.2.2022 15:00 - 22.11.2022 15:00

Haluatko laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Osallistu koulutukseen!

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin? Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä PÄÄSTÖVÄHENNYSKOULUTUKSIA, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen.