Koulutukset

Verkkokoulutus: Esimiehen työkalupakki 30.11.

Työsuhteen kannalta olennaisen juridiikan tunteminen antaa esimiehelle välineitä ja varmuutta puuttua haastaviin tilanteisiin ja parhaassa tapauksessa estää niiden syntymisen jo ennakolta. Parhaat käytännön toimintatavat eivät löydy kuitenkaan aina suoraan pykälistä, joten koulutuksessa käsitellään juridiikan lisäksi myös hyvän esimiestyön edellytyksiä johtamisen näkökulmasta. Koulutukseen osallistumalla saat käyttöösi myös esimiehen työssä hyödyllisiä malliasiakirjoja. Päivän aikana käsitellään käytännönläheisesti ja monipuolisesti esimiehen arjessa käytännössä eteen tulevia tilanteita.

Koulutus antaa vastaukset muun ohella seuraaviin kysymyksiin:

• Minkälaisin käytännön keinoin esimies voi vaikuttaa työnjohto-oikeutensa sisältöön? Miten työsopimus kannattaa laatia? Miten voidaan estää käytäntöjen vakiintuminen sitovaksi työsuhteen ehdoksi?
  • Mikä on vuorovaikutuksen merkitys haastavissa tilanteissa?
  • Miten tavoitteet tulisi asettaa? Miten palautetta tulisi antaa?
  • Miten toimin, jos työntekijä ei noudata annettuja ohjeita tai ei saavuta hänelle asetettuja tavoitteita?
  • Minkälaista dokumentaatiota työnjohdollisista keskusteluista kannattaa laatia?
  • Miten päihteiden väärinkäyttöön tulee reagoida?
  • Minkälainen puuttumisprosessi häirintään ja epäasialliseen käytökseen tulisi työpaikalla olla?

Asiantuntija:
Lakimies Alexa Kavasto, AK Law Oy

Ohjelma:

8.50 Etäyhteyden avaaminen

9.00 Hyvän esimiestyön edellytyksistä

• yrityksen strategian mukainen toiminta linjakkaan esimiestyön pohjana
  • yhdenvertaista ja tasa-arvoista johtamista
  • huomio vuorovaikutukseen
  • tavoitteiden asettaminen ja palautteen antaminen
  • onnistuneen muutoksen kaava
  • käytännön askelmerkit haastaviin työnjohdollisiin keskusteluihin

Esimiehen oikeudet ja velvollisuudet suhteessa työntekijöihin

• työsopimuksen solmiminen
  • kilpailukieltosopimusten ajankohtaiset muutokset
  • työsuhteen ehtojen määräytyminen ja etusija
  • työnjohto-oikeus ja työsopimuksen merkitys tähän
  • työehtosopimuksen noudattaminen ja merkitys
  • työpaikan ohjeistusten merkitys
  • työturvallisuus

Yleisiä haastavia esimiestilanteita ja miten näihin tulisi puuttua käytännössä

• alisuoriutumisen johtaminen
  • yhteistyökyvyttömyys ja sopimaton käytös
  • häirintä
  • etätyön johtaminen
  • päihteiden väärinkäyttö
  • sairauspoissaolot
  • työsuhteen päättäminen ja sopimus sen vaihtoehtona

15.00 Tilaisuus päättyy

Tauot: 10.15 ja 13.15, 11.30-12.00 lounas

Koulutus järjestetään yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

Mikäli striimiin osallistuu useampi henkilö samasta organisaatiosta, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun: asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai soita 09 2286 0360.

Peruutusehdot:
Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.  Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Striimin ohjeet:
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä. Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Normaalihinta 670 € + alv 24 %

Jäsenhinta 470 € + alv 24 %

30.11.2021 8:50 - 30.11.2021 15:00 1.10.2021 15:00 - 29.11.2021 15:00

Alexa Kavasto
Lakimies, OTM
AK Law Oy

Alexa Kavasto on työoikeuteen erikoistunut lakimies, joka toimii tällä hetkellä oikeustieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kavasto on toiminut useamman vuoden ajan asianajotoimistossa työoikeuteen erikoistuneena lakimiehenä. Kavasto on kirjoittanut useita työoikeudellisia julkaisuja ja pitänyt lukuisia suosittuja työoikeuden alaan liittyviä koulutustilaisuuksia.