Koulutukset

Verkkokoulutus: Totti Karpela: Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet 12.4.

Viime vuosi oli pandemian tuomien erilaisten haasteiden sekä muutoksen johdosta hyvin poikkeuksellinen organisaatioille sekä ammattilaisille.

Organisaatioiden esimiehet, HR-ammattilaiset, johtajat ja työterveys ovat työpaikan sisäisten haasteiden edessä, kun omat työntekijät kuormittuvat ja koronatilanne luo omat huolensa lomautusten, YT-neuvotteluiden sekä mahdollisten irtisanomisten merkeissä. Poikkeustilanteen aiheuttama turbulenssi heijastuu työpaikkojen sisäiseen vuorovaikutukseen ja työyhteisöissä voi esiintyä normaalia enemmän tunnepitoista käytöstä, jonka tunnistamiseen, kohtaamiseen, käsittelyyn ja ennaltaehkäisyyn olisi hyvä olla selkeät toimintamallit.

Käytännönläheisen koulutuksen aikana opitaan ratkaisukeskeisiä menetelmiä organisaation sisäisten haastavien vuorovaikutustilanteiden ja vastuuttoman työkäyttäytymisen hallintaan sekä ennaltaehkäisyyn liittyen. Koulutuksella ennaltaehkäistään isompia ristiriitoja, ongelmatilanteita sekä vastuutonta työkäyttäytymistä. Iltapäivän opeilla myös parannetaan ammattilaisen vuorovaikutustaitoja ristiriitatilanteissa ja annetaan selkeät toimintamallit rakentavan palautteen antamiseen sekä puuttumiseen ei toivottuun käytökseen työpaikalla.  Koulutuksessa käytetään lukuisia tapausesimerkkejä.

Asiantuntija:
Pääkouluttaja, toimitusjohtaja Totti Karpela, Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Ohjelma:

12.30 Koulutuspäivän avaus tuottaja Arja Kuitunen, Kauppakamarin Koulutus

12.10 Työpaikan haastavat sisäiset vuorovaikutustilanteet
• Kun kemiat eivät kohtaa
• Kaikki on viestintää
• Työyhteisötaidot velvoittavat työntekijöitä ja esimiehiä
• Myönteisen ilmapiirin rakentaminen arjessa

12.50 Tauko

• Voimaannuttavaa vai vastuutonta työkäytöstä?
• 24h-sääntö puheeksiottamiseen
• Erilaiset konfliktityypit työpaikoilla
• Psyykkinen itsesäätely eli oman mielekkyyden ylläpitäminen hankalissakin tilanteissa

13.50 Tauko

• Muutos- ja kriisitilanteiden vaikutus yksilön jaksamiseen, SCARF-malli
• Esimiehen rooli konfliktien ehkäisyssä
• Neljä kuuntelun virhettä

15.00 Tauko

• Ongelmien puheeksiottaminen
• FAA:n viisiportainen viestintämalli
• Puhe-Judon perusteet

16.00 Tilaisuus päättyy

Koulutus järjestetään yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa.

Kun ilmoitat useamman kuin yhden osallistujan striimiin, ensimmäinen osallistuja maksaa koko hinnan ja kaikki seuraavat osallistujat -50%. Jokainen osallistuja saa linkin striimin katsomiseen ja voi osallistua koulutukseen mistä haluaa. Ryhmän voit ilmoittaa asiakaspalvelu@kauppakamarinkoulutus.fi tai soita 09 2286 0360.

Peruutusehdot:

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta vähintään kaksi (2) viikkoa ennen tilaisuutta. 13–7 vuorokautta ennen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta ja tämän jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitetaan koko osallistumismaksu.  Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Esteen ilmetessä voi osallistumisen luovuttaa kollegalle, osallistujamuutokset tulee tehdä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Helsingin Kamari Oy:llä on oikeus peruuttaa koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään neljä (4) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin.

Striimin ohjeet:
Tilaisuus lähetetään suorana. Voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi. Saat päivää ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Varmista, että tietokoneesi internetyhteys toimii ja pystyy toistamaan livevideota ja että koneen äänet toimivat ja äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla. Verkkoselaimista suosittelemme Chromen käyttöä. Osallistuessasi striimiin voit lähettää etukäteen kouluttajalle kysymyksiä sähköpostitse asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi

Normaalihinta 520 € + alv

Jäsenhinta 410 € + alv

12.4.2021 12:30 - 12.4.2021 16:00 31.12.2020 9:00 - 29.3.2021 16:00

totti karpela piinaavat valittaja

Totti Karpela
Pääkouluttaja, toimitusjohtaja
Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy

Totti Karpelalla on valtionhallinnosta hankittu kattava 20-vuotinen kouluttajakokemus. Poliisin erityistilanteiden neuvottelijana toiminut Totti on työskennellyt pitkään merkittävien organisaatioiden asiakaspalvelun kehittämisen parissa haasteellisten viestintätilanteiden sekä asiakkaiden osalta. Erityisosaamisalueena on pitkä kokemus esimiesten ja johtoryhmien valmentamisesta myös työpaikan sisäisten konflikti- ja viestintälanteiden sekä toimintamallien kehittämiseksi.

Totti toimii Mielenrauhan toimitusjohtajana ja pääkouluttajana, sekä projektiluontoisesti erilaisissa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä mm. Euroopan neuvoston ja ETYJ:n palveluksessa. Noin puolet vuodesta Totti asuu Hong Kongissa, jossa hän toimii myös Peace of Mindin Ltd. pääkouluttajana ja toimitusjohtajana.