14.8.2020

Kymenlaakson potentiaalisimmat kasvuyritykset ovat Jauhetekniikka ja HoviRuoka

Potentiaalisimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open -ohjelman valtakunnalliseen TOP 60 -finalistijoukkoon.
Tuomariston kriteerit valintaan olivat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.


Kymenlaakson Kasvupolun kaksi potentiaalisinta kasvuyritystä ovat kotkalainen Jauhetekniikka Oy ja kouvolalainen HoviRuoka Oy.

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvu Openin Kasvupoluilla.

Jauhetekniikka Oy tuottaa automatisoituja ratkaisuja leipomo- ja elintarviketeollisuuden jauhemaisten ja nestemäisten raaka-aineiden annostelun. Asiakaskohtaisesti räätälöidyt laitteet ja järjestelmät lisäävät prosessien tuottavuutta ja parantavat lopputuotteiden laatua.

Tuomaristo arvosti erityisesti yrityksen markkinatuntemusta ja kilpailijoiden tunnistamista. Yrityksellä on hyvä markkinapotentiaali ja -näkymä. Lisäksi Jauhetekniikalla on jo vahvaa olemassa olevaa näyttöä kasvusta.

HoviRuoka Oy on elintarvikealan yritys, joka valmistaa ja markkinoi valmisruokia aina välipalatarpeista pääruokiin. Aidot ja herkulliset raaka-aineet sekä perinteiset reseptit, mutta myös uusien tuotteiden kehittäminen ovat HoviRuoan toiminnan keskiössä.

Tuomaristo kehui yrityksen vahvaa tuotekehitystä. HoviRuoalla on paljon markkinapotentiaalia ja näkymät ovat hyvät. Yritykseltä löytyy tarvittavat resurssit kasvun toteuttamiseen.

Kymenlaakson Kasvupolun tuomarieina olivat Aleksanda Turunen Kouvola Innovation, Hannu Lehtinen Kymen Yrittäjät, Tiina Paavola Cursor, Kirsi Juura Kymenlaakson kauppakamari ja Timo Olli Kouvolan seudun ammattiopisto.

Kymenlaakson Kasvupolulla mukana ovat Kasvupolkukumppanit Kymenlaakson kauppakamari, Kymen Yrittäjät, KSAO, Kouvola Innovation sekä Cursor.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös A & R Carton Oy, Deletec Oy, Erämys-Keisarin Kosket Oy, Flying Lynx Oy, JOHTAI OY, Kaarnasydän Oy, Kati Albrecht Johanna d’Art Lifestyle, Kookax Oy, Kymi-Solar Oy, Markkinointi 2011 Oy, N.S.F. Nordic Sports Finland Oy, Oy Shipstores Nyman & Co Ltd ja Rakennussuunnittelu ja -valvonta Valkoinen Linja Oy.

Potentiaalisimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open kauden 2020 TOP 60 -finalistijoukkoon. Finalistit saavat kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2020. Kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin 27.-29.10.2020 yhteydessä finalistijoukosta valitaan kauden TOP 10 ja voittajat. TOP 10- ja voittajavalinnat tekee Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo.
Kasvu Open Oy on Keski-Suomen kauppakamarin voittoa jakamaton yleishyödyllinen tytäryhtiö, jonka ydinajatus on kohtauttaa kasvuyrityksiä ja huippuasiantuntijoita.

Asiantuntijoiden sparrauksen avulla tarkastellaan yrityksen tilannetta ja autetaan yrityksiä tavoittamaan täsmäosaamista liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Sparraus tapahtuu Kasvu Open Kasvupoluilla®, jotka toteutetaan yli 200 alueellisen ja toimialakohtaisen yhteistyökumppanin kanssa. Sparraus on yrityksille aina maksutonta. Yrityksiä sparraavat vapaaehtoiset tekevät talkootyötä pro bono-hengessä.

https://kasvuopen.fi/kasvu-open-tarina/

 

https://www.hoviruoka.fi/

https://www.jauhetekniikka.fi/