24.3.2020

Päivitetyt ohjeet yrityksille ja organisaatioille koronavirukseen liittyen

Kauppakamari jakaa ohjeistusta koronavirukseen liittyen.
Tätä ohjeistusta päivitetään tarvittaessa tilanteen kehittyessä ja viranomaisohjeiden päivittyessä.

Koronainfoa yrityksille

Kuvaa klikkaamalla löydät Helsingin seudun kauppakamarin ohjeistuksia yrityksille koronavirukseen liittyen.

koronahskk

RISKIENHALLINTA

1. Eri toimintojen jatkuvuudesta poikkeusoloissa on syytä tehdä suunnitelma, aloittaen elintärkeistä toiminnoista ydintoimintoihin ja siitä mahdollisimman normaalin toiminnan jatkamiseen myös poikkeuksellisissa olosuhteissa.
2. Varmistaa kaikkien järjestelmien toimivuus siinäkin tilanteessa, että etätyötä tehdään laajamittaisesti.
3. Tarpeeksi monipolvisesta sijaistamisjärjestelyistä on syytä sopia ennalta.

MATKUSTAMINEN
1. Ulkomaan työmatkat peruttava.
2. Myös kotimaan matkustamista on vältettävä.
3. Jos työntekijä palaa ulkomailta, on siirryttävä kahden viikon karanteeniin ja etätyöhön.

KOKOUKSET
1. Ei välttämättömät kokoukset kannattaa siirtää tai peruuttaa.
2. Välttämättömien kokousten osalta ne on pyrittävä järjestämään etänä.

TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA KOULUTUKSET
1. Ei välttämättömät tilaisuudet on syytä peruuttaa tai siirtää myöhempään ajankohtaan.
2. Tarpeellisiin ja välttämättömiin tilaisuuksiin on syytä hakea varapäivät vähintään kahden kuukauden päähän ja kommunikoida ne jo osallistujille ennalta. Lähempänä tilaisuutta ilmoitetaan virnaomaisohjeiden ja sen hetkisen harkinnan mukaan, pidetäänkö tilaisuus suunnitellusti vai siirretäänkö varapäivälle.
3. Ulkopuolisiin koulutuksiin ja tapahtumiin osallistuminen oman henkilöstön osalta etänä.

TYÖPAIKALLA TOIMIMINEN
1. Huolehdimme siisteydestä, puhtaudesta ja hygieniasta.
2. Vältämme kättelyä ja lähikontakteja.
3. Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.
4. Suosimme etätöitä maksimaalisesti.

SAIRASTUMINEN
1. Työpaikalle ei saa tulla sairaana. Pienemmistäkin oireista tulee jäädä kotiin..

JOS EPÄILET KORONAVIRUSTARTUNTAA, TOIMI NÄIN:
Jos epäilet sinulla olevan koronatartunta, pysy kotona ja soita terveyspalvelujen neuvontaan. Älä mene spontaanisti päivystykseen tai lääkärin tai hoitajan vastaanotolle, sillä jos menet, se voi tarkoittaa, että kyseessä oleva lääkäri tai hoitaja on seuraavat 2 viikkoa karanteenissa ja poissa hoitotyöstä.

Työterveysasiakkaana ota yhteyttä aina ensisijaisesti puhelimitse tai etänä työterveyden koronavirusneuvontalinjaan tai muuhun yhteyspisteeseen.
Ota puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai terveydenhuollon päivystykseen, jos
• sinulla on kuume- ja hengitystieoireita JA
• olet ollut tekemisissä koronavirusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa TAI
• olet itse oleskellut tartunta-alueella.
• epäilet tartuntaa, mutta olet oireeton ja haluat keskustella tilanteestasi.

Keskuskauppakamari

Koronaohjeita yrityksille ja organisaatioille:

• KARANTEENI JA PALKANMAKSUVELVOLLISUUS
  • TYÖSUHTEEN PÄÄTTYMINEN