if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

25.4.2022

Kauppakamarin yhteistyötahoja liittyen raaka-aineiden saatavuuteen ja toimitusketjuihin

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa haasteita myös raaka-aineiden saatavuuteen ja toimitusketjuihin


Euroopalla on vastassaan moninaisia haasteita koronapandemian ja Ukrainassa syttyneen sodan myötä. Enterprise Europe Network (EEN) -verkosto ja European Cluster Collaboration Platform (ECCP) tarjoavat tukea yhteistyössä Euroopan komission ja EISMEAn kanssa.

https://www.een.fi/ ja https://clustercollaboration.eu/ 

Supply Chain Resilience platform

EEN on avannut Supply Chain Resilience (SCR) -nimisen alustan, joka auttaa yrityksiä säilyttämään, korvaamaan tai uudelleenjärjestelemään olemassa olevia toimitusketjuja tai hankkimaan raaka-aineita, komponentteja, tuotteita tai palveluita, joita tarvitaan tuotannon ylläpitämiseksi. Yritykset ja eri sidosryhmät voivat luoda alustalle oman profiilinsa, jonka jälkeen pääsevät verkottumaan muiden alustalta löytyvien yritysten ja eri toimijoiden kanssa, ja etsimään tätä kautta uusia yhteistyökumppaneita, toimittajia tai ostajia. Alustalla yritysten on myös mahdollista esitellä omia onnistuneita projektejaan, innovatiivisia tuotteitaan sekä teknologioitaan, ja sopia kahdenvälisiä online-tapaamisia muiden yritysten, toimijoiden ja sidosryhmien kanssa.

SCR -alusta on näillä näkymin auki ainakin yhden vuoden ajan kevääseen 2023 saakka, jonka aikana järjestetään myös webinaareja eri teemoihin liittyen.

https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/

EU Clusters Support Ukraine Forum

EUROPEAN CLUSTER COLLABORATION PLATFORM (ECCP) on perustanut EU Clusters Support Ukraine  -foorumin, jonka tavoitteena on parantaa Euroopan teollisuuden kykyä osallistua humanitaarisen avun toimittamiseen Ukrainalle ja tukemaan ukrainalaisia pakolaisia EU:n jäsenvaltioissa. Foorumilla voi jakaa tietoa, rekisteröidä avuntarjouksen, ehdottaa yhteistyötä ja pyytää apua kiireellisten humanitaaristen tarpeiden hankinnan ja toimittamisen helpottamiseksi – ruoka, hygieniatuotteet, lääkkeet, sekä henkilökohtaiset varusteet selviytymisen varmistamiseksi sodassa ja pakolaisolosuhteissa, mukaan lukien suojat, vaatteet, vuodevaatteet ja majoitus. Foorumiin pääsy edellyttää ECCP-käyttäjätiliä.

https://clustercollaboration.eu/content/eu-clusters-supporting-ukraine

EEN- verkosto

Enterprise Europe Network  (EEN) on Euroopan komission perustama, maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, jolla on asiantuntijoita yli 60 maassa ympäri maailman.

Verkosto tarjoaa yrityksille:

  • Yleistä kansainvälistymis- ja lakineuvontaa
  • Seminaareja ajankohtaisista kansainvälistymiseen liittyvistä aiheista
  • Tukea sopivan EU-rahoitusohjelman etsimiseen
  • Palveluita kansainvälisen yhteistyökumppanin hakuun
  • Palautekanavan EU-komissiolle yritysten kohtaamista sisämarkkinaongelmista

EEN-VERKOSTO järjestää muun muassa matchmaking-tapahtumia, joissa on mahdollisuus verkostoitua ja tavata ennaltasovituissa, kahdenvälisissä tapaamisissa potentiaalisia yhteistyökumppaneita eri maista.

Suomessa verkosto toimii Helsingin seudun kauppakamarin, Business Finlandin sekä Turku Science Parkin yhteydessä.

https://helsinki.chamber.fi/kansainvalistyminen/enterprise-europe-network/

Lisätietoa Euroopan Unionin ja Enterprise Europe Network (EEN) -verkoston toimenpiteistä Ukrainan tukemiseksi ja sodan vaikutusten lieventämiseksi: https://een.ec.europa.eu/content/eu-and-enterprise-europe-network-support-ukraine#_Enterprise_Europe_Network

Tulevat tapahtumat löytyvät EEN-tapahtumakalenterista. https://www.een.fi/tapahtumat/